Notification
Martin Forssberg är delägare i Padelbollar.nu.

Succé för Padelbollar.nu — här är expertens råd

Prenumerationstjänsten Padelbollar.nu har bara funnits i sju veckor. Men succén har inte låtit dröja – över 3000 bollrör har beställts.
— Det är sjukt vilket intresse det är, säger delägaren Martin Forssberg.

Hur många gånger har du klivit in i padelhallen och ställt ”någon som har bollar?”-frågan till dina tre medspelare? Bara för att sedan, två minuter innan din åtråvärda padeltimme startar, stå vid hallens boll-automat och svära över att priset på bollarna höjts igen?

Vare sig om svaret är jag eller nej kan Padelbollar.nu vara tjänsten för dig.

— Vi har ett jäkligt enkelt upplägg. På vår hemsida väljer du ett varumärke som du föredrar och sen hur många bollrör eller grepplindor du vill prenumerera på. Så kommer bollarna med posten varje månad, fraktfritt, säger Martin Forssberg, delägare på Padelbollar.nu.


Vad är fördelarna, utöver att man får hem bollarna?
— Vi har lägre priser än i padelhallen och marknadens bredaste sortiment med åtta olika varumärken. Sen tror jag att många uppskattar att vi inte har någon bindningstid och ingen uppsägningstid.

Företaget drog igång försäljningen av padelbollar och grepplindor i oktober och prenumerationerna trillar in i rasande takt. Martin Forssberg fick affärsidén eftersom han själv spelade mycket och ställdes inför ovan nämnda situation allt för ofta. Då bestämde sig Martin och entrepenörskompanjonen Uno Hedin för att dra igång padelbollar.nu och använda sitt gemensamma bemanningsföretag för att packa alla bollrörs-paket.

— Målet är att vara det självklara valet av förbrukningsmaterial. Vi ska kunna erbjuda allt, berättar Martin Forssberg.

Bollarna skickas alltså månadsvis och Padelbollar.nu erbjuder paket med två, fyra eller sex bollrör. Den som är i behov av fler än sex rör i månaden kan förstås ha flera prenumerationer samtidigt.

Men vad behöver egentligen nybörjaren och den genomsnittliga motionären tänka på vid köp av nya padelbollar? Varför kan jag inte bara spela med tennisbollar?

— Med ögat ser man ju ingen skillnad på bollarna, men en padelboll får vara lite mindre än tennisbollen. Den stora skillnaden är att det är mindre tryck i padelbollen, vilket leder att blir en lägre studs. Det ger ett mer kontrollerat spel. Vikten är i princip densamma som för tennisbollar.

Om jag är i nyförälskad i padel, har spelat i ett par månader, spelar det någon roll vilken boll eller varumärke jag väljer?
— Nej, det är inte så viktigt vilket varumärke du väljer. Men flera märken har två olika bollmodeller, där den ena är snabbare (högre tryck) och den andra långsammare. Till nybörjaren rekommenderar jag den mjukare modellen. Bollens egenskaper märker man om man faktiskt testar spela med de olika bollarna, så det är kanske det bästa tipset: testa dig fram.

I hur många timmar kan jag använda en boll?
— På amatörnivå säger man generellt att man bör byta boll efter två timmars spel. Trycket i bollen minskar snabbare än man tror. Den går fortfarande att spela med men det är märkbart att trycket är sämre. Kollar man proffsen på World Padel Tour så byter de bollar efter några game. Och inför varje ny tävling på WPT väljer man boll utifrån hur högt över havet banan ligger, på grund av lufttrycket bland annat. Spelas WPT 500 meter över havet väljs en långsammare boll än om tävlingen är på en mer normal höjd, så att säga.

TIPS! Padelbollar.nu erbjuder ett kraftigt rabatterat startkit för den som testa på prenumerationstjänsten. För 249 kronor ingår fyra bollrör och två grepplindor. ”En dunderdeal”, som Martin Forssberg kallar det. 

Beställ startkitet här. Hela sortimentet på padelbollar.nu är fraktfritt.