På bilden: Jamie Murray, Any Murray.
Foto: Bildbyrån.
Nya padelanläggningar

Storbritanniens prognos: 257-procentig ökning av antal banor

ANNONS

Efter att det Brittiska tennisförbundet valt att inkludera padel i deras organisation förutspår de en rejäl ökning i antal banor som ska byggas. 
Enligt prognosen kommer det att byggas 400 banor innan 2023. 

Det är ingen nyhet att padeln sprider sig runtom i Europa. PadelDirekt har skrivit om banor som byggs i Norge, Danmark och Nederländerna. 

Och nu, enligt sajten insidethegames.biz, kommer det att storsatsas på de brittiska öarna. De numera 82 padelbanorna som finns kommer enligt en prognos från det Brittiska tennisförbundet att öka med 318 stycken. 

Inom två år ska 82 banor vara 400 — en ökning med 257 procent. Det var bara två veckor sedan som padel blev en del av det Brittiska tennisförbundet, The Lawn Tennis Association, LTA. 

— Erkännandet av padel som en officiell tennisdisciplin, som gör att LTA kommer att bli det styrande organet, är ett viktigt steg framåt i utvecklingen av sporten, säger Scott Lloyd, som är vd på LTA.

— En intressant framtid väntar för padel och vi kommer att jobba för att få det att växa som en kompletterande form av tennis, vilket kommer att gynna sporten som helhet. 

Storbritanniens tennisstjärna Jamie Murray, med dubbla Grand Slam-tiltar är ett stort fan av padel.

— Jag har spelat mycket de senaste åren och jag tycker det är en fantastisk sport, säger han till insidethegames.biz. 

Du kanske även vill läsa:
Banbyggaren: ”Det är galet – verkar som att alla vill ha en padelbana”
Banbyggaren: ”Det är galet – verkar som att alla vill ha en padelbana”
Den här artikeln handlar om: