Bilder från Andreas Hanssons pepparkakshus.
Foto: Andreas Hansson.
Svensk Padel

Galna budet för pepparkaks-padelbanan: ”Helt sjukt, enormt intresse”

ANNONS

Andreas Hanssons padelbana som pepparkakshus har gjort succé och fått stor spridning. 
Tradera-budet för Musikhjälpen ligger just nu på 2330 kronor och på sin hemmabana i Västerås kallas han numer för ”kändisen”. 
Det är bara hans fru Malin Hansson som är lite irriterad… 

— Julen är helig för min fru, hon är en person som smäller upp granen i slutet av oktober. Så det var inte direkt populärt när jag gjorde pepparkakshuset som padelbana, skrattar Andreas Hansson. Hon blev inte direkt missnöjd sen när jag berättade att det skulle stå som visningsexempel på Västerås Padel Arena. 

Andreas Hanssons intresse för padel, har som för många, växt lavinartat. Han spelar nästan varje dag, så när han skulle göra sitt årliga pepparkakshus var det inte konstigt att det blev en padelbana. 

Ja, vi brukar göra något kul som inte är standard. I år har jag gått in hårdare med padeln så det var det man hade i huvudet. Brorsan (Daniel Hansson) hjälpte till och frugan stod för kristyren, berättar han. 

— Vi gör det helt för fri hand. Det var rätt kul för vi fick en förfrågan från Helsingborg Racketklubb om att skicka ritningen, de ville göra en likadan, men det finns ju ingen sån så klart. Även Viaplay hörde av sig och ville låna bilden. 

Det har blivit enorm spridning. 
— Verkligen. Det har varit otroligt många som hört av sig — det är väldigt kul. Det var jag inte beredd på direkt, helt sjukt faktiskt. Jag har fått vänförfrågningar och så på Facebook. När jag kommer in i hallen ropar mina kompisar till mig: `Nu när du är kändis, spelar du fortfarande med oss då?´, skrattar han. 

Det var hans hemmaklubb Västerås Padel Arena som kom på idén att auktionera ut banan till förmån för Musikhjälpen, så under dagen har Andreas jobbat med grunden. Där har han tagit hjälp av ett 30-tal padelbollar som han har limmat ihop. Tills auktionen är slut kommer den att stå i hallen. 

— Det var ett fint initiativ av dem. Och min fru som blivit lite trött på mitt stora intresse för padel var inte direkt missnöjd.

Det är din frus kommentar `Du har förstört julen och vet du vad, du kan fira jul med dina padelkompisar istället´, som du syftade på i ditt Facebook-inlägg?
— Haha, ja. Hon har börjat tröttna på mitt spelande. Så när jag dessutom gjorde pepparkakshuset till padelbana var det inte så populärt. Jag fick göra ett Pippi Långstrump-pepparkakshus med min dotter som kompensation. 

Priset för banan på auktionssajten Tradera är i skrivande stund uppe i hela 2330 kronor. Och allt kommer att gå till Musikhjälpen. 

— Jag fattade inget när det började att ticka upp. Det var en chock — jag kunde inte tro mina ögon, berättar Andreas. 

Bilden visar Faceook-inlägget i Facebook-gruppen Padelfamiljen. Bilden visar inlägget i Facebook-gruppen Padelfamiljen.

Ditt inlägg i gruppen Padelfamiljen på Facebook blev väldigt populärt också. 
— Det är första gången jag lagt upp ett inlägg också – så nu vet jag inte om vågar lägga ut något mer, haha. 
Men det blir fler padelbanor som pepparkakshus?
— Det är mycket möjligt, nu när det blev så stort också. Möjligheterna är oändliga. 

Foto: Andreas Hansson. 

Den här artikeln handlar om: