På bilden: Sanyo Gutierrez, Miguel Yanguas och Fernando Belasteguin.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Stortalangen om idolen: ”Han spelar på det perfekta sättet”

ANNONS

Jättetalangen Miguel Yanguas berättar i en intervju med Mundo Depertivo om hur han lägger upp dagen, vilka spelare han ser upp till och om framtidsförhoppningar. 
Spanjoren som av många anses vara padelns stora framtidslöfte.

Redan i fjol som sjuttonåring tog sig Miguel Yanguas tillsammans med sin dåvarande partner Ivan Ramirez sig till sextondelsfinal i Madrids Mastersturnering. I år har framgångarna fortsatt. Tillsammans med sin nuvarande partner Aris Patiniotis har han två gånger tagit sig till åttondelsfinal. De är just nu rankade som 49:a i världen. 

Den nästan 190 centimeter långe spanjoren, som bor i Malaga, berättar om sitt framgångsrecept i den spanska tidningen Mundo Deportivo. 

— Min rutin ser ut så här: Jag går upp tidigt och spelar padel och kör fys mellan 9.30 och 12. Sedan på eftermiddagen brukar jag köra ytterligare en timmes träning på banan. Vissa dagar, när det närmar sig tävling, brukar vi köra träningsspel, berättar han för Mundo Deportivo. 

”Pandemin har varit svår för alla från början”

En talang har ju oftast idoler och spelare de hämtat inspiration från För Yanguas är det världsspelarna Fernando ”Bela” Belasteguin och Sanyo Gutierrez. 

— Jag ägnar särskilt stor uppmärksamhet åt två spelare. Belasteguin på grund av hans sätt att hantera tempot på banan och för hans karaktär överlag. Och så Sanyo, för att sättet som han spelar på högersidan anser jag vara det perfekta sättet. 

Han berättar också att han känner att han har tagit små steg framåt i år och försöker att fortsätta på den inslagna vägen, men att det varit ett konstigt år. 

— Pandemin har varit svår för alla från början. Det har varit konstigt och en helt ny situation. Jag har lagt stor vikt vid den fysiska delen och så har jag pluggat, vilket har fått tiden att gå fort. 

Du kanske även vill läsa:
Rörd Chingotto hyllade sin döda gammelmormor: ”Segern är för henne”
Rörd Chingotto hyllade sin döda gammelmormor: ”Segern är för henne”
Den här artikeln handlar om: