Peter Jihde / Världsstjärnorna Marta Ortega och Marta Marrero.
Foto: Bildbyrån / World Padel Tour
World Padel Tour

Jihdes glädje efter tittarsuccén för Viaplay: ”Fantastiskt”

ANNONS

För första gången sedan Viaplay började sända World Padel Tour har sändningarna tagit sig in på streamingstjänstens topp tio-lista vad gäller tittare.
— Det var alltså topp tio av allt som gick att se på Viaplay i helgen. Helt fantastiskt, säger kommentatorn Peter Jihde. 

I takt med det ständigt ökande intresset för att spela padel bänkar sig också allt fler framför tv:n för att följa världens bästa spelare när de slåss om titlar i World Padel Tour. Minst sagt glädjande, tycker Viaplays padelälskande kommentator Peter Jihde.

— Det var en av cheferna som berättade på ett möte att helgens padelsändningar slagit sig in på tio av hela utbudet. Och då snackar vi konkurrens med allt från Bornebusch och James Bond till Premier League-fotboll, säger en lyrisk Jihde om sändningarna från WPT Las Rozas Open förra helgen och fortsätter:

— Men så glider WPT in där på topplistan… det är ju en fantastisk tv-sport, det tycker jag verkligen. Eftersom det växer så det knakar spelarmässigt är jag glad att folk också börjar titta på de bästa. Man lär sig mycket av det, jag tror inte alla vet hur man spelar på korrekt sätt.

”Har en småländskt dialekt som man får vara försiktig med...”  

Peter Jihde gjorde debut som padelkommentator så sent som i somras. Men har följt Viaplays sändningar i drygt två år och sett mycket padel sedan han själv blev en inbiten padelspelare för fem år sedan. 

— Det är fantastiskt kul att kommentera. Jag hoppade in och vikarierade i somras när Viaplay hade massa andra sändningar samtidigt. Första sändningen var Baharak (Soleymani, svensk toppspelare) expert och det var skönt då vi kände varandra lite grann sedan tidigare.

Vad var största utmaningen som färsk padelkommentator?
— Att det är Spanish speaking Padel Tour, all information är på spanska. Så det var svårt att hitta fakta om alla spelare, men skönt nu när man gått igenom alla spelare och kommenterat alla lag, säger Jihde och tillägger med ett skratt:

— Och så har jag en småländsk dialekt som man får vara försiktig med när man höjer rösten.

Nu laddar tv-profilen – som även har en egen dokumentärserie om diabetes på Viaplay – för den stora höjdpunkten i World Padel Tour: Masters-finalen i Menorca i december.

— För mig kommer julafton tidigt. Jag hoppas folk laddar upp lika mycket som jag gör till tionde december. 

Fotnot: Nent Group kommunicerar inga exakta tittarsiffror för Viaplay.

Du kanske även vill läsa: Vart tar Tapia vägen (?) — rasar in i väggen, avgör med supersmash Den här artikeln handlar om: