Padelbanan i Lidköping nedklottrad / Daniel Andersson.
Foto: Privat / Bildbyrån
Svensk Padel

Bandystjärnan mordhotad vid sin padelbana: ”En chock”

ANNONS

Bandystjärnan och padelbane-ägaren Daniel Andersson har utsatts för hat och hot då någon klottrat bland annat ”dö” på glasvägen på padelbanan i Lidköping.
— Man blir ledsen, säger Daniel Andersson till PadelDirekt. 

"Fitta." "Hora." "Judas."

Bandyspelarna Daniel Andersson och Johan Esplund som tidigare var klubbikoner i Villa Lidköping men i våras valde att skriva på för AIK har fått utstå mycket sedan dess, men ovan nämnda ord och många andra som stod skrivna på padelbanan på tisdagsmorgonen är det värsta hittills.

När Daniel Andersson – som driver padelbanor i Lidköping tillsammans med några till – fick höra om klottret på måndagsmorgonen åkte han dit för att se det med egna ögon. 

— Det var en chock när jag fick höra det av mina kolleger, just klotter var inte så chockerande men budskapet blev man matt av, säger Daniel Andersson till PadelDirekt och fortsätter:

— Den spontana reaktionen är att man blir ledsen och tänker på människor runt omkring en. Det är ju inte bara mina banor, det är många som har lagt ner mycket tid på att bygga upp det här.

Andersson: ”Har varit lite turbulent”

När PadelDirekt når honom dagen efter har han hunnit smälta chocken en aning –och även fyllas av värme och kärlek.

— Det har varit lite turbulent… men jag har fått mycket kärlek också. Många hör av sig och är bekymrade och visar sin omtanke. Det ger en energi efter en sån här tråkig sak.

Hur har övriga familjen reagerat?
— Jag har frågat sambon hur hon känner men hon tycker inte det är jobbigt säger hon. Det är värre med mamma som är en stor känslomänniska och tvingas höra snacket på stan. Sen min dotter som är tonåring och är på sociala medier... det drabbar mer folk omkring mig, jag själv har blivit ganska hårdhudad.

Daniel Andersson berättar att han spelat extremt mycket padel under sin paus från bandyn, som han nu alltså valt att återuppta via spel med AIK. Hans intresse ledde till att han blev delägare i uthomhusbanorna i Lidköping som stod klara i maj i år

—.Jag har ett jättestort intresse för padel. Jag spelade väldigt mycket när jag hade uppehåll från bandyn, jag tycker det är fruktansvärt kul. Men det sliter för mycket på kroppen nu när jag har bandyn också så nu spelar jag inte så mycket.

Den här artikeln handlar om: