Genrebild.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Center med 23 padelbanor öppnas i Småland i december

ANNONS
Googla Södra Stigamo och du får resultatet ”Busshållplats i Sverige.”
Det hindrar inte platsen – beläget 15 minuter söder om Jönköping – från att få ett av landets största padelcenter.

Padel Panorama må ligga i ett industriområde drygt två mil från närmaste stad. Men den kommer att innehålla fler banor än de flesta andra padelanläggningarna i världen: mäktiga 21 dubbelbanor och två singelbanor.

— Trycket är så stort just nu, det är därför så många satsar. Däremot tror jag att intresset småningom kommer att mattas av, som med alla sporter, och då finns det en risk för överetablering. Men när det sker blir det som med alla verksamheter, de bästa aktörerna överlever, säger pressansvarige Emil Jungåker till Värnamo Nyheter.

Tanken är att premiärdagen ska bli senast i mitten av december så just nu är det full fart med montering av banor, bygge av omklädningsrum och bastu. Padel Panorama kommer att hålla öppet dygnet runt. Men varför valde man ett industriområde som ligger cirka 15 minuters bilfärd från Jönköping, av alla ställen?

Emil Jungåker berättar för Värnamo Nyheter att det ändå är lättillgängligt, alldeles vid motorvägen E4 och att områdets stora ytor är en förutsättning för att kunna anlägga en hall av den här storleken.

Hallchefen Isabelle Billengren spelar själv padel på hög nivå och förklarar den extrema hajpen kring sporten så här:

— Det är en väldigt enkel sport att börja med, oavsett vilken bakgrund man har. Man kan också utvecklas något enormt, väldigt fort också. Och jag tror att det lockar många att det är en så social sport.


Den här artikeln handlar om: