Kent Persson.
Foto: Bildbyrån, privat.
Svensk Padel
”Förhoppningsvis en ljusglimt i tider där mörker sänker sig över padeln”
ANNONS

Så kom då höstmörkret och med den en ökad smittspridning igen av Covid-19. Det är lätt att bli nedstämd då vi som samhälle igen står inför stora prövningar och utmaningar. Padeln står inte utanför detta, utan måste också vara med och ta ansvar och bidra till att minska och bromsa in smittspridningen.

För oss i padelförbundet är det självklart att nu ställa in de tävlingarna som skulle ha genomförts i år. Det är givetvis tråkigt. Extra tråkigt att behöva flytta fram SPT finalen som skulle bli en av årets höjdpunkter för svensk padel. Men det är inte bara SPT finalen som ställs in. Även övriga sanktionerade tävlingar framåt ställs in. Beslutet gäller hela Sverige.

Det innebär att vi med det tydligt ger rekommendationen till de lokala arrangörerna att ställa in eller flytta fram de sanktionerade tävlingarna. Den rekommendationen gäller även icke sanktionerade tävlingar, men det åligger varje arrangör att ta ansvar för sina beslut. Beslutet gäller tillsvidare och nya beslut tas när situationen ändrats. Vår förväntan är nu att alla tar ansvar.

Men allt är inte dystert och mörkt. I veckan offentliggjordes att Svenska padelförbundet och Padeldirekt.se kommer att arrangera en årlig padelgala. Vår älskade idrott är värd det. Det är dags att vi visar idrottssverige att vi är en stor och etablerad idrott som har både bredd och spets.

”Att avstå att spela padel är en liten uppoffring”

Att belöna årets spelare, ledare och förening är ju några av priserna. Där får vi chansen att visa vår tacksamhet för deras insatser. Förhoppningsvis är galan en ljusglimt i en stund där pandemin sänker sig som ett mörker även över padeln. Så jag både hoppas och tror att vi är många som ser fram att delta i en gala där vi hedrar det bästa från padel året 2020. 

Nu måste trygghet och säkerheten gå först. Att vi nu får ställa in tävlingar och verksamhet är kortsiktigt givetvis tråkigt, men svensk padel behöver ta sitt ansvar för att begränsa smittspridningen. Vi uppmanar nu att alla i hela padelsverige tar sitt ansvar och följer de restriktioner och råd som myndigheterna ger.

Att avstå att spela padel är en liten uppoffring för att medverka till att människors hälsa sätts först och att smittspridningen kan bromsas. Låt oss nu gemensamt visa att vi är en idrott som kan ta ansvar när så krävs.

Kent Persson

Styrelseledamot i Svenska Padelförbundet

Den här artikeln handlar om: