Svensk Padel

Topptränaren om Padelgalan: ”Allt som bidrar till synlighet är jättepositivt”

ANNONS

Att det blir en svensk padelgala för första gången någonsin i början av 2021 är en glädjande nyhet.
Det tycker Andréas Johansson – som är en av favoriterna till att vinna utmärkelsen ”Årets tränare.”

— Kanske det. Det är kul att höra att man gjort något bra, säger Andréas Johansson när PadelDirekt påpekar faktumet att han är en av toppkanditaterna.

Som spelare var han som bäst rankad sexa i Sverige och som tränare har han bland annat tränat svenska landslaget sedan 2018 tillsammans med Dani Dios, han tränar och coachar Sverigetvåorna Calle Knutsson och Daniel Windahl samt Sveriges största talang Olle Andersson. För att nämna några av hans adepter.

— Det blir spännande att följa galan eftersom jag har tränat och tränar många som är aktuella att vinna. Det blir en liten extra krydda för mig förstås.

Johansson: ”Kan väl bidra till hajpen”

Han vill inte påstå att det är på tiden att det arrangeras en padelgala i Sverige, men han är glad att det händer.

— Det är väl trevligt att folk som gör det bra uppmärksammas för det, det kan väl bidra till hajpen. Allt som bidrar till synlighet är jättepositivt.

I rollen som topptränare vill han inte peka ut vem han tror vinner priset som ”Årets damspelare” och ”Årets herrspelare.”

— Jag vet inte... jag håller nog låg profil. Men det är klart att det finns några namn som gått bättre än andra. Vilka som vinner beror mycket på vilka parametrar man använder i de olika kategorierna.

Läs mer om PadelDirekts och Svenska padelförbundets padelgala här.

Du kanske även vill läsa:
PadelDirekt och padelförbundet arrangerar historisk padelgala
PadelDirekt och padelförbundet arrangerar historisk padelgala
Den här artikeln handlar om: