Gemma Triay och Lucia Sainz.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Jättevändning av Triay/Sainz i WPT-finalen – se höjdpunkter

ANNONS

Tre WPT-titlar på fem finaler i år.
Gemma Triay och Lucia Sainz var riktigt illa ute efter att Marta Ortega och Marta Marrero vunnit första set tämligen enkelt – då plockades storspelet fram och tredje titeln kunde bärgas.

2–6, 7–6, 6–3 skrevs slutresultatet till i finalen i Alicante Open.

— Vi är väldigt lyckliga. Vi har kunnat höja vår spelnivå. Jag vill även gratulera Martas till deras återkomst, säger Gemma Triay.

— Det här är världens bästa padelpar, slog kommentatorn Peter Jihde fast i Viaplays sändning.

I andra set blev en makalös boll något av en avgörande sådan. Med det 83:e slaget i bollen – efter en minut och 45 sekunder – slog världsettan Marta Marrero en för lång lobb som gav Triay/Sainz ledningen med 5–4 i andra set.

— Jag kan inte låta bli att tänka hur det hade blivit om The Martas tagit den bollen, säger Viaplays expertkommentator Baharak Soleymani.

Andra set utvecklades till en rysare som gick till tiebreak. Väl där körde Gemma Triay och Lucia Sainz över motståndet och vann med 7–1 – och i avgörande set var man sedan det klart bättre och stabilare paret.

— Men jag tror inte den här förlusten biter jättemycket på Marrero och Ortega eftersom det är första tävlingen tillsammans på länge.

Se några av matchens höjdpunkter i spelaren ovan. Artikeln uppdateras.

Du kanske även vill läsa: Jihde brister ut i gapskratt efter otroliga bollen — se klippet Den här artikeln handlar om: