Fernando Belasteguin sjuk i Covid 19.
Foto: World Padel Tour.
Globen Padel

”Tapia, Bela och Lamperti vill komma till Globen”

ANNONS

Globen Padel gör succé bland glada amatörer, kändisar och även hårdsatsande Sverige-elit. Nu berättar en av delägarna att några av världens bästa padelspelare längtar efter en inbjudan till Globen.

Det är som väntat hårt tryck på bokningssystemet för Globen Padel och PadelDirekt har tidigare rapporterat om den lyckade premiärdagen i söndags. Med anledning av coronapandemin blir det inga turneringar närmaste tiden, men 2021 ser det ut att bli lir på allra högsta nivå i Sveriges nya padelmecka.

Det snackas om att världsstjärnor kommer hit. Blir det så nästa år?
— Vi hoppas det. Ett par världsstjärnor har hört av sig och sagt att de är sugna på att komma hit och spela, säger Patrik Höök, delägare i Globen Padel och fortsätter:

— Jag har lite inside faktiskt. Jag vet att Tapia, Lamperti och Bela har sagt att de vill komma hit och spela.

Världssjuan Fernando Bela, nionde-rankade Agustin Tapia och 27-rankade Miguel Lamperti alltså. Chanserna till en tävling av högsta klass är stora.

Stort intresse för privata turneringar

Om några veckor skulle regeringen kunna tillåta 300 åskådare på evenemang i Stockholm. Enligt Patrik Höök är det möjligt att ta in publik i Globen på ett säkert sätt när restriktionerna lättar.

— Det ska vi nog kunna, men vi förhåller oss till Folkhälsomyndigheten. Men skulle vi få ta in publik i framtiden, kommer vi eventuellt göra det. Om till exempel världsstjärnorna kommer hit.

Hur är intresset från privatpersoner och företag att boka Globen för egna turneringar.
— Det är jätte, jättestort. Det är ett par stycken som velat boka Globen. Men de flesta vill ha två, tre, fyra banor för att ha after work. Men vi har sagt att vi skjuter allt sånt på framtiden.

Du kanske även vill läsa: Patrick Ekwall inifrån Globen — testar takhöjden PadelDirekt inne i Globen — följ med på exklusiv rundtur Den här artikeln handlar om: