Sara Ruiz.
World Padel Tour.
Swedish Padel Tour

Sara Ruiz: ”Jag är på toppen av min karriär”

ANNONS

Sara Ruiz, rankad 50 i världen, är en återkommande syn på den Svenska Padeltouren. Förra året spelade hon en del med Baharak Soleymani och i år har hon spelat med Rebecca Nielsen. 
Senast var i Göteborg — då vann de hela turneringen efter finalseger mot de nuvarande Sverigeettorna Amanda Girdo och Anna Åkerberg. 
För PadelDirekt berättar hon varför hon ofta återkommer till Sverige och i vilken form hon är i. 

Spanjorskan Sara Ruiz, 25, är tillsammans med Rebecca Nielsen i Karlstad för att vinna. Men för att lyckas med det de gjorde i Göteborg krävs spel på högsta nivå direkt — tufft motstånd väntar redan i den första omgången — femterankade Sandra Örtevall och Beatrice Cedermark. Men det finns inga ursäkter, formen är god. 

— Min form är verkligen bra. Det känns som att jag knappt har varit i bättre form, jag känner mig stark och fylld av självförtroende. Jag har tränat på väldigt bra och blivit bättre, berättar hon för PadelDirekt. 

Hon känner att hon och Rebecca Nielsen kompletterar varandra bra. Hon som en mer defensiv spelare och Nielsen som mer aggressiv. 

— Jag tycker att Rebecca är väldigt duktig. Jag gillar att spela med henne för hon utvecklas hela tiden och försöker alltid att göra det vi har kommit fram till inför. Hon kämpar hårt och är en spelare med power. Hon har en bra smash, vilket passar oss då jag är mer defensivt lagd, fortsätter hon. 

Vad har du satt upp för mål den här turneringen?
— Det är att ha det bra, att göra mitt bästa och att hjälpa Rebecca till hennes bästa. Och så klart att försöka vinna. 

Vilka blir de tuffaste utmanarna?
— Jag vet inte vilket par som blir tuffast, jag åker bara hit och tänker att alla matcher kommer bli tuffa och jobbiga eftersom nivån hela tiden utvecklas i Sverige. Om jag ska säga en spelare som jag gillar mycket och som jag vet hade bjudit upp till tufft motstånd så är det Antonette Andersson. 

Hon berättar att Sverige är ett favoritställe. 

— Jag älskar att komma hit eftersom det gör mig glad och för att här träffar jag alltid schyssta personer och bra spelare — varje år blir nivån också högre. 

Ruiz är just nu rankad 50:e i världen men tittar mer på sin individuella utveckling än på rankingen totalt. 

— Just nu har jag inget speciellt rankingmål men jag känner mig mer säker än någonsin på att jag vill fortsätta träna hårt för att bli mitt bästa jag. 

Den här artikeln handlar om: