SPT Karlstad
Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.
Viktor Andersson & Bildbyrån.
Swedish Padel Tour

Vasquez testar ny tränare: ”Ändrat på lite småsaker”

ANNONS

Hans parhäst Cayetano Rocafort är osäker på sin form. Kravet är högt satt inför helgens SPT, Simon Vasquez tillsammans med Cayetano Rocafort förväntas vinna. 
Tur då att Simon Vasquez har hittat formen — delvis ihop med en ny tränare — Fran Cepero. 

Precis som i semifinalen och finalen av Kumla/Örebros SPT kommer ett stort ansvar vila på Simon Vasquezs axlar. Hans partner Cayetano Rocafort har bara några på banan i benen efter ligamentskadan han ådrog sig i Örebro. 

Och förutsättningarna för att han ska kunna vara en stöttepelare åt sin partner — de är de rätta — Simon Vasquez är i bra form.

— Det känns bra. Jag har spelat bra på sistone. Jag försöker att hela tiden utvecklas, berättar Simon Vasquez för PadelDirekt. 

Något speciellt du fokuserat på i träningen? 
— Lite det taktiska men annars allt möjligt. Jag har testat en ny tränare den här veckan också — Fran Cepero — vi har ändrat på lite småsaker, fortsätter Vasquez. 

Kommer ni fortsätta att samarbeta? 
— Det får vi se, vi får känna oss för lite. Han följer med som coach i helgen. Än så länge har det känts bra. 

Ni har fått ganska lite tid ihop och Caye har bara kunnat träna sedan i måndags — hur är det att gå in med dem förberedelserna? 
— Det är svårt att säga, vi känner ändå oss trygga och ofta är det ju ändå så att jag är i Skåne och han i Stockholm. Det har ju gått bra innan — det är bara in och köra. 

Du testade på att spela i Globen i veckan — hur var det? 
— Det var jävligt mäktigt, en helt annan känsla, en sjuk känsla. Vi (Calle Knutsson och Anton Andersson, som också tillhör laget Ryska Posten var också där, reds. anm) var de enda som spelade. Det var verkligen `wow detta är fett coolt, och tänk att spela där med fyllda läktare´.

Han fortsätter: 

— Sjukt häftigt alltså. Det är så många banor där också. Jag blev verkligen överraskad. Det var grymt och banorna var också bra att spela på. 

Visa det här inlägget på Instagram

En ära att inviga Globen!🏟

Ett inlägg delat av Simon Vasquez 🇸🇪 (@simonvasqueez)

Den här artikeln handlar om: