Padel.
Bildbyrån, Svenska Padelförbundet.
Swedish Padel Tour

Beskedet: Trots nya restriktioner — SPT Karlstad spelas

ANNONS

På grund av de nya tuffare restriktionerna som just nu råder på flera ställen i Sverige, där vissa distrikt till och med avråder från idrottsevenemang, ställer det också till problem för padelsporten. 

Mycket är än så länge oklart men klart just nu är att SPT:n i Karlstad, som börjar i dag, kommer att spelas. Senare under dagen kommer det Svenska Padelförbundet med ytterligare besked.

— Karlstad påverkas inte av de här nya tuffare restriktionerna och så kom det ganska så tätt inpå, säger Calle Åkesson, verksamhetschef på det Svenska Padelförbundet.

Efter Karlstad är det tre stora tävlingar kvar på schemat. Klubblags-SM, veteran-SM och SPT-finalen i Sundsvall. Just nu är det bara klubblags-SM som rymmer inom den tidsperiod som är satt för de nya restriktionerna, vilket just nu är till och med den 19 november. Ett större förtydligande kring de tävlingarna kommer att komma under dagen. 

— Vissa distrikt har sagt att idrottsevenemang bör ställas in och det kommer vi inte gå emot. Men vi kommer att följa råden från Folkhälsomyndigheten löpande, säger Calle Åkesson. 

Tävlingar kan ställas in

Han fortsätter:

— Men det är stor risk at flera distrikt kommer att tillämpa de nya restriktionerna. 

I ett uttalande i går skrev förbundet så här på sin hemsida:

Svenska Padelförbundet prioriterar tryggheten och säkerheten främst på våra tävlingar. Vi följer noggrant vad som händer med utvecklingen av pandemin, regionalt och nationellt samt de beslut myndigheter tar gällande restriktioner. Kommande restriktioner kan innebära begränsningar av såväl publik som själva genomförandet av tävlingar. Därför kommer förbundet vara berett att ta de beslut som krävs för att se till att smittspridning inte sker på våra arrangemang och tävlingar. Det kan innebära att tävlingar genomförs utan publik eller till och med att tävlingar ställs in.

De nya restriktionerna är just nu satta till Stockholms län, Västra Götalands län och Östergötlands län. 

Läs mer om de nya restriktionerna här.

Den här artikeln handlar om: