Bildbyrån, Discovery press.
Svensk Padel

”Padel i Globen bästa idén 2020”

ANNONS

För en vecka sedan briserade bomben: Globen blir padelcenter under pandemin.
Det bidrog till att det förmodligen snackades mer padel än någonsin runt om i Sverige – inte minst i sociala medier – och inte minst bland våra främsta tv-kändisar.

”Jag har redan bokat tid, jag kommer att spela en av de första dagarna. Det kommer bli otroligt. Och jag älskar att så många människor stör sig på det”, säger Fredrik Wikingsson i Filip och Fredriks podcast.

Att det blir 14 padelbanor i Sveriges största inomhusarena, Globen i Stockholm, under coronapandemin kan nog av många beskrivas som en chockerande nyhet. Veckans lustigaste nyhet som folk har älskat att kasta sig över och beskriva som ”sign of the times”.

”Jag skrattade direkt när jag såg det för att jag förstod hur många komiker som skulle göra sig lustiga”, beskriver Fredrik Wikingsson det i samspråk med Filip Hammar i deras podd.

Samtidigt är det förstås mycket glädjande för alla som kämpar med att boka en padeltid i Stockholmsområdet.

”Jag som spelar padel vet att det är lättare att få tag på plutonium än på padeltider. Så de här två sakerna, det är omöjligt att få tag på padeltider och att Globen står tom, att nån då kommer på: `vet du vad, vi gör padelbanor inne i Globen!´… jag skulle påstå att det är den bästa idén 2020. Jag skrek ut min glädje. Men jag förstår hur det kommer irritera människor, säger Wikingsson och fortsätter:

”Det är en mall man ska följa: man ska tycka att Amazon är värdelöst och man ska tycka att ett padelcenteri Globen är supercorny. Därför är det så skönt att älska det”. 

Se när Patrick Ekwall testar höjden i Globen:

Den här artikeln handlar om: