Sofia Arvidsson.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Sofia Arvidsson-comeback — klar för Karlstad

ANNONS

Sofia Arvidsson är snart tillbaka på den Svenska Padeltouren. Det bekräftade stjärnan själv för PadelDirkekt. 
Arvidsson har varit borta från den svenska padeleliten i ett drygt halvår men när SPT Karlstad avgörs från den 30 oktober är tanken att hon ska spela. 

— Det är bestämt. Jag och Åsa Eriksson spelar tillsammans. Det ska bli kul att spela match igen, det blir spännande att se, säger Sofia Arvidsson till PadelDirekt. 

Senast Arvidsson och Eriksson spelade tillsammans spelade de hem EM-bronset till Sverige i Portugal med Belgien som motståndare. 

— Det kommer bli jätteroligt. Det är en härlig tävlingstjej som kämpar hårt — jag gillar att spela med henne. 

Medan Arvidsson har varit borta, vilket också Baharak Soleymani varit, har den svenska toppen förändrats. Numera är SM-vinnarna Amanda Girdo och Anna Åkerberg etta och trea på rankningen, Emmie Ekdahl har tryckt sig in som tvåa. 

— Jag har inte följt med så mycket. Hoppas Baharak Soleymani är tillbaka snart också så att nivån höjs ytterligare. 

Efter många år av väldigt hård tennisträning så är nivån på träning nu lägre. Hennes padelspel består enbart av matchträning — inget klassiskt nötande på detaljer. 

— Jag går mycket på rutin och så kör jag mycket fysisk träning. Jag tränar nästan varje dag så formen är på uppåtgående. Den träningen jag körde under tennistiden var väldigt tuff — den är skön att slippa. 

Vad har du för målsättning nu?
— När jag spelar vill jag vinna, vi får se hur kroppen känns, det ska bli kul att köra igen — förhoppningsvis har konkurrensen ökat ännu mer. Förra gången jag och Baharak spelade kunde det bli ganska ojämnt. 

Den här artikeln handlar om: