Cayetano Rocafort och Simon Vasquez.
Viktor Andersson.
Swedish Padel Tour

Vasquez besegrar kusinen i final: "Stort, han var min idol som ung"

ANNONS

Det gick som det brukar även om det satt hårt inne. En axelskadad Cayetano Rocafort tillsammans med Simon Vasquez vann ännu en SPT tillsammans - denna gång i Örebro/Kumla. 
De vann med 6-2, 7-6 och Simon Vasquez fick för första gången i en final spela och vinna mot sin kusin Pablo Figueroa.

— Vi spelade väldigt bra taktiskt, säger Simon Vasquez direkt efteråt. Jag är väldigt glad. Det är självklart kul att mötas i en final, men det är speciellt och blandade känslor, han var min idol när jag var liten och växte upp, det är speciellt, säger Simon Vasquez till PadelDirekt.

Inte ens en skada kunde stoppa Cayetano Rocafort och Simon Vasquez. Efter ett brutalt tiebreak var det till sist över för deras del. Det var som att de krämade ut sitt absolut sista och vann med 7-3 mot John Larsson och Pablo Figueroa. 

— Vi är bra på att tävla, alltid när vi är i ett pressat läge så höjer vi oss. Vi hade setbollar mot oss i både finalen och semifinalen men lyckas ändå vända - jag tror det är tävlandet i oss. 

För de var definitivt pressade. I andra set hade som sagt Larsson/Figueroa setboll och spelade riktigt bra men där satte Vasquez/Rocafort stopp. De skulle inte spela ett set till - det hade Rocafort knappt pallat.

— Då hade jag varit i riktigt stora problem, säger Cayetano Rocafort. 

Som verkligen var lättad efter den sista poängen.

— Det var verkligen fantastiskt, att kunna vinna sex SPT i rad är verkligen speciellt. Det kan inte alla göra. Vi har varit igenom mycket tillsammans, allt, vi har spelat svåra matcher, varit i svåra situationer i många turneringar - men vi hittar alltid ett sätt att vinna på, fortsätter han. 

Den här artikeln handlar om: