Viktor Andersson, Padellive.
Swedish Padel Tour

Rocafort vann finalen med trasigt ligament

ANNONS

Inte ens ett trasigt ligament kunde stoppa Cayetano Rocafort tillsammans med Simon Vasquez från att vinna sin sjätte raka SPT-tävling. 
Han fick läkarvård i semifinalen, drog till doktorn inför finalen och fick beskedet —  ligamentet i axeln är av

— Jag missar inte en final, ska jag missa en final ska jag inte kunna gå. Doktorn berättade att jag har ett ligament som i axeln som är av. Det är så klart tufft, blir jag nog borta i en månad, berättar Cayetano Rocafort för PadelDirekt.

Men en final är en final - den tänkte han inte missa. 

— Det var den sista matchen och ursäkter är för förlorare. Hade jag förlorat hade jag inte klagat på skadan men jag försökte att verkligen fokusera och glömma den. Jag har spelat i många år och vet hur man spelar med smärtan. Det gör ont, men klagar jag blir det bara värre, så i slutändan försökte jag att bara glömma smärtan och fokusera.

På grund av skadan fick han ändra taktik. Han kunde inte genomföra alla slag ordentligt. 

— Jag kunde slå bollen framför mig men bakom skulle det göra riktigt ont så jag sa till Simon: `Varje gång jag har den på backhand kan det gå dåligt så var riktigt fokuserad´. Jag försökte att alltid få bollen framför mig och eftersom de inte visste var jag hade ont, och vi inte tänkte berätta det för dem, så gick det.  

Den här artikeln handlar om: