Foto: Padellive.se & Viktor Andersson
Swedish Padel Tour

Rocafort i stora plågor - till final ändå

ANNONS

Cayetano Rocafort stod för en enorm insats när han trots stora plågor, och efter läkarhjälp från fysioterapeututbildade Sverigetrean Emmie Ekdahl, kunde fortsätta i semifinalen mot Calle Knutsson och Daniel Windahl.
Tillsammans med Simon Vasquez lyckades de vända underläge 3-5 i första set till vinst 7-5. 
I andra gick det av någon anledning - kanske adrenalin - av bara farten och de kunde vinna med 6-2. 

— Det är inte alls bra, nåt är av.  I morgon kommer jag behöva träffa en doktor. Jag vet inte om jag kommer kunna spela finalen - vi får se om vi har tur, säger Cayetano Rocafort till PadelDirekt efteråt. 

Hur ont gjorde det?
— På en skala, från ett till tio, var det en nia jag trodde jag skulle behöva bryta där ett tag. Simon spelade väldigt bra och jag är glad att vi kunde ta oss till final, fortsätter han 

— Jag har varit skadad i min karriär, jag vet att jag kan spela trots skada, det är tufft, man måste hantera det och vara mentalt stark. 

Simon Vasquez steppade å andra sidan upp ytterligare en nivå i matchen. 
— Cayes bästa slag är overheaden, vi vill hitta den via lobbar men vi fick byta taktik och han sa: "Ta mitten lite mer, vilket är ovanligt, han brukar säga att mitten är min", skrattar Simon Vasquez.

— Inte alla klarar av nåt sånt, fortsätter han.

I finalen, om den kan spelas, möter de John Larsson och Pablo Figueroa som besegrade Anton Andersson och Johan Brunström med 6-2, 7-6.

Den här artikeln handlar om: