Foto: Patric Persson
Padel-SM

Vasquez: ”Jag tror att vi kan spela bra tillsammans”

ANNONS

Simon Vasquez bildar vanligtvis en superduo tillsammans med Cayetano Rocafort. Till helgens SM blir det däremot annorlunda då Vasquez bildar par med John Larsson, en duo som knappt har hunnit träna tillsammans.
– Vi får se vad vi kan plocka fram, säger Vasquez.

I våras var tanken att Simon Vasquez skulle flytta till Madrid och göra en hårdsatsning. Men coronapandemin satte stopp och flytten har skjutits upp på obestämd tid.

– Jag såg verkligen fram emot det så det var synd. Samtidigt finns det värre saker som händer just nu och det är inte så att jag har gått runt och tänkt på det dagligen. Men jag ser fram emot att flytta i framtiden.  

Han medger att det är svårt att utvecklas här hemma och att han verkligen hade behövt åka till Spanien för att ta ytterligare kliv. Istället har 27-åringen åkt runt en del i landet och hållit igång på klubbar, utbildat folk och försökt att träna på bästa möjliga sätt.

Han har även gått som tåget tillsammans med Rocafort på den svenska padeltouren. I helgen väntar SM men då får Vasquez klara sig utan sin spanske partner. Istället kommer han att spela tillsammans med John Larsson, en duo som knappt har hunnit träna ihop.

– Läget är bra och det känns bra inför helgen. Sedan har inte jag och John hunnit att spela ihop oss som vi hade tänkt på förhand så vi får se hur det går, säger Vasquez till PadelDirekt.se.

”Att vara jagad är drivkraften”

Hur måste du ställa om jämfört med när du spelar med Rocafort?
– En hel del tror jag. De är lite olika i sina spelstilar, John gillar att hålla igång bollen. Vi kan nog spela bra tillsammans och vi får lägga upp våra starka sidor och se hur vi kan använda dem för att få ut det bästa av båda två. Sedan handlar mycket om det taktiska också.

Vilka av dina styrkor vill du få ut mest av?
– Mitt snabba spel, att jag är med och hugger hela tiden, säger Vasquez.

När Vasquez vann SM som 18-åring spelade han mest för att det var en rolig grej. Idag är det helt annorlunda och Sverigeettan känner flåset av motståndarna.
– Såklart att jag gör det. Att man ständigt är jagad är ju drivkraften, att vilja bli bättre hela tiden. 

Duon är seedade och står över första omgången men Vasquez pekar ut flera kan slåss om det.
– Det finns många bra par. Viktor Stjern/Pierre Bonfré, Daniel Windahl/Calle Knutsson och några outsiders. Pablo Figueroa/Andreas Pålsson är ett spännande par. 

Du kan bli historisk på herrsidan och vinna ditt tredje SM-guld i helgen. Vad skulle det betyda?
– Väldigt mycket, ett SM-guld är alltid ett SM-guld. Alla tävlingar är viktiga att vinna. Det är klart att man vill vinna SM lite extra även om det inte är på liv och död för min del. Målen är större och mycket högre, avslutar Vasquez.


Den här artikeln handlar om: